torsdag, juni 01, 2006

Sverige går i USA:s koppel. The Pirat Bay

Nu har det hänt igen, svensk polis har ingripit på begäran från USA. Och då menar jag affären med ”The Pirat Bay”. Myndigheter i USA kan tydligen trycka på svensk polismyndighet att genomföra rena räder.

Kan detta verkligen vara bra för Sverige, har det gått så långt att vi inte kan besluta om våra egna lagar? Vi gröper ur Sverige som rättsstat om vi inte kan hantera de rättsliga åtagandena inom Sverige och med oss Svenskar. Vill vi verkligen lämna vår rösträtt och vår möjlighet till inflytande till en annan nation?

Vi måste göra oss hörda, låta oss få bestämma om vårt samhälle. Det är vi som bor i den som måste få styra. Om ”The Pirate Bay” har 1 miljon besökare varje dag så betyder det att en miljon användare vill använda den katalogfunktion som ”The Pirate Bay” är. Att polismyndigheten på ett Amerikanskt bolags begäran går in och stänger av funktionen är att slå en miljon användare på fingrarna.

Detta väcker många tankar på om hur det kommer att se ut i framtiden. Tänk om amerikanska bolag i framtiden kan med polisen i Sverige stänga av konkurrerande företag i Sverige. Vart är vi på väg egentligen?

Har vi inget eget rättstänkande? Kanske är det de vi saknar, rättstänkandet, och om vi tittar på våra egna "lagar". I Sverige anser vi att en berusad 14:åring tjej inte har någon rätt på sin sida utan hon står rättslös. Med attityder som dessa så förstår jag att svensk polismyndighet har helt och hållet förkastat svensk lagbok till att följa något som påminner om ”djungelslag”.

Det finns fler exempel som den att skicka människor till fängelse med tortyr. Detta har skett från Sverige på begäran från USA. Vi måste åter stärka vårt svårt sargade rättssamhälle då vi kan, inför lagen, känna oss trygga igen.

Inga kommentarer: