onsdag, juni 14, 2006

Dambindor och döden.



Med anledning av fotbolls-VM har jag lagt märke till n förändrad inställning till TV4.s tv-tablå. När fyran sänder långfilmer avbrytas denna vid 22 tiden för nyheter. Man passar då på att visa reklam både före och efter nyheterna. Svenskfilmindustri har protesterat mot TV4, man menar att filmen blir avbruten och man tappar tråden i filmen under de 30min man bryter filmen med för nyheter och väder. Men som vi vet är det ju mest reklam.

Jag har inget mot att man säljer reklamplats i TV och att man på så sått finansierar sändningarna.

Från TV4.s ledning har man angett att nyhetssändningen är viktigast och näst intill orubblig. TV4 måste sända nyheterna 22 och då får filmerna lämna plats till detta eftersom de är av stor vikt att nyheterna sänds just då, enligt den fasta tv-tablå.

Nu är det ju så att i dessa ”VM-tider” så verkar TV4 ha glömt hur viktigt det är med 22 nyheterna. Man vill gärna inte bryta från VM studion för nyheter inte ens om det är bara snack i rutan, och det ska gudarna veta att det är mycket snack i studion.

Nu flyttar TV4 sin 22 nyhetssändning till TV4Plus! Allt för att inte avbryta snacket om hur "vi" skulle ha gjort eller huruvida Anders eller Kim skulle ha spelat och vilket resultat vi kanske skulle kunna ha och så vidare.

Nej, skärpning TV4! Nästa gång ni visar en film, klipp inte sönder den, det är ju enkelt att flytta på nyheterna. Ni gör det för sporten så varför inte för kulturen?

Och för övrigt är det ett större ”brott”, enligt mig, att förvanska innehållet i en film. Större brott än att man kopierar konsten för privat bruk, vilket är enligt lagen förljudet idag.

Filmladdare på nätet har ju i alla fall respekt för konsten, de skulle inte t.ex. lägga in reklam för dambindor scenen med schackparti med döden i sjunde inseglet av Ingmar Bergman.

Inga kommentarer: